IN "Articles"
23 April 2012
„Un ciocolatiu fain”
# Articles
Navigam pe Facebook azi când am văzut un comentariu în care o gagică o întreba pe o alta cum şi-a obţinut culoarea părului. Şi atunci am postat următoarele la status:
Atunci când îţi place culoarea de păr a unei persoane, cea mai bună variantă nu e să o întrebi cu ce nuanţă se vopseşte, ci să downloadezi poza, să mergi la un stilist bun şi să îl întrebi dacă ţi-ar putea obţine o aşa nuanţă, având în vedere istoricul părului tău şi culoarea actuală…
Probabil acesta e cel mai uşor lucru, nici nu vreau să mă gândesc câte astfel de întrebări am primit şi eu în timp şi Carmen, pe când era blond platinat. Schimbările frecvente de culoare a părului, prin care am trecut în ultimul an mi-au adus numeroase complimente şi păreri, ridicând totodată o serie de întrebări pe care le-am regândit, ca schelet al acestui articol.
Mai rar fete să fie mulţumite de culoarea părului lor şi să nu se afle într-o continuă dorinţă de schimbare. Dacă e brunetă, de obicei vrea să-şi facă spălare de culoare, să scape de negru şi să-l deschidă, să se facă „un ciocolatiu fain”, iar dacă e blondă vrea să închidă nuanţa. Poate totuşi să păstreze nişte şuviţe, dar caută o nuanţă mai caldă. Oricare ar fi situaţia acesta este o imagine-şablon din care se-nțelege că se poate ieşi, însă ajungem la aceiaşi concluzie: îmi doresc o schimbare!
Cam asta e traseul schimbărilor pentru mine. Acum părul îmi e cu vreo 3 nuanţe mai deschis, un saten alună, pentru că a mai fost vopsit o dată şi şi-a mai pierdut din intensitate. Practic anul trecut pe vremea asta, eram brunetă, la pozele pentru albumul cu clasa (prima poză)
Prin prisma experienţelor mele capilare din ultimul an, am să încerc să fac o trecere în revistă a ceea ce înseamnă de fapt schimbările de culoare şi totodată ce implică fiecare culoare în sine. Probabil cel mai important factor al ecuaţiei este să găsim o persoană pricepută în ale culorilor, un aşa numit „colorist” sau „tehnicianul de culoare”. De ce trebuie să apelăm la o astfel de persoană? Ei bine pentru că, la fel ca în cazul unei consult la medic, tehnicianul de culoare ne ajută printr-un diagnostic, prin analiza, împreună cu clientul a istoriei tratamentelor aplicate pe păr. Un colorist bun ştie de la început ce modificări de culoare poate face părului tau şi în ce măsură îl vor afecta acestea.
Atunci când iei decizia de a-ţi modifica nuanţa podoabei capilare, trebuie să fi conştientă că de cele mai multe ori trebuie să cooperezi cu stilistul, să fi conştientă că cele mai multe schimbări de culoare nu se fac peste noapte şi să ai aşadar răbdare. Mai departe, sănătatea părului tău este foarte importantă, pentru că reflectă starea ta generală. Părul trebuie tuns regulat, ca să poată urma o creştere normală. Până la urmă, vârfurile trebuie tunse pentru că au cel mai mare contact cu mediul înconjurător, iar toată frecarea de pernă, noaptea, de spate, în timpul zilei, duce la despicare.
Eu am trecut prin nişte schimbări destul de mari de culoare, dar cu foarte, foarte multă răbdare. Spălarea de culoare va fi întotdeauna răspunsul pentru acelea dintre voi care aveţi părul roşcat sau brunet şi doriţi o schimbare; efectuată cu produse profesionale, sub supraveghere, spălarea de culoare, precum şi decolorarea nu reprezintă un proces foarte dăunător părului (accentuez foarte) ceea ce este foarte important însă, este îngrijirea înainte şi după decolorare. Un păr care a fost decolorat nu mai este la fel ca unul sănătos, dar cum frumuseţea cere sacrificii, apelăm la astfel de tratamente relativ invazive pentru păr. Problema o reprezintă tratamentele post-decolorare / spălare de culoare. Acesta este momentul în care părul are cea mai mare nevoie de tine, să-i fi alături. Poate sună puţin deplasat, dar aşa e şi până la urmă produsele profesionale folosite după o astfel de intervenţie sunt salvarea părului tău, în timp şi bine-nţeles foarfeca (a se citi – câte puţin, din vârfuri). Personal, trecând în acelaşi an de la brunet la saten auriu deschis, la blond şi apoi la rosu, pentru ca mai apoi să revin la culoarea pe care o am acum, sunt bucuroasă că am făcut-o alături de persoanele potrivite. Sfatul stilistului contează foarte mult. Dacă dai un ban în plus şi spune că nu vrea să te facă blondă, ar trebui să te mai gândeşti încă o dată înainte să te avânţi în braţele primului salon de colţ, unde cu siguranţă se oferă cineva să te facă „blond platinat” din brunet. Vorbesc în cunoștință de cauză, pentru că am pățit și eu. Părul arăta destul de bine în aceiaşi zi. Problema a fost după…
Eu îmi fac părul de mai bine de un an, la acelaşi salon, mai exact la Ildi Stil. Nici un fel de reclamă ascunsă, pentru că toată lumea ştie deja asta şi cei care le-au trecut pragul şi au avut ocazia să guste din profesionalismul lor, întotdeauna s-au întors. Zecile de ore de muncă din spatele unei tunsori şi chimistul pe care stilitul îl reprezintă cu îndemânare în mixarea unui cocktail de culori, se văd în strălucirea de zi cu zi a părului. Eu vă recomand sincer acest salon şi în general toate saloanele care au grijă de părul vostru şi vă informează înainte de a vă pune vopseaua-n păr. Într-adevăr, părul meu nu mai este la fel de sănătos ca atunci când era culoarea lui naturală (saten) dar mie imi place schimbarea aşa că mă mulţumesc cu o culoare frumoasă şi produse puţin mai scumpe pentru îngrijire. Recent am primit un pachet cu mostre de produse Joico, L’oreal Professionel, Wella, Tigi, etc pe care am sa vi le prezint cu feedback…
Deci dacă te gândeşti la o culoare, trebuie să şti că totul e posibil, însă pentru un par sănătos în acelaşi timp, trebuie să te înarmezi cu răbdare şi multă multă cooperare cu stilistul pe care l-ai ales. Repet: atunci când îţi place o nuanţă de păr, ia poza aia, dăi un print şi dute-n minune la stilist că nu-i mare lucru şi o să îţi spună el ce poate face.
Maine am sa va arat o varianta foarte simpla de bucle bohemian si incepem un nou giveaway!
–
Mai multe articole legate de cum ne îngrijim şi aranjăm părul & stuff
Reply